gabrielcodebig

Anmeldelse: “Almanak” af Claus Meyer

Hvis du bruger opskrifter når du laver mad er Claus Meyers “Almanak” ikke til at komme uden om. Den er nemlig hr. Meyers drøm om det perfekte “madår”.

Med udgangspunkt i årets gang og sæsonernes skiftende råvarer tilbyder bogen mere end 1.000 opskrifter på aftensmad, småretter og desserter, men også syltesager, pålæg, drikkelse, brød og kager.

Det hele fordelt ud over samtlige af årets 365 dage. I Almanak er de væsentligste retter fra de sidste 300 års danske madhistorie opdateret, og de præsenteres side om side med opskrifterne på familiens yndlingsretter fra de fremmede køkkener.

Klik her for at se “Almanak” på Saxo.

Bogens tyngde er imidlertid den næsten endeløse række af sprøde ideer til, hvordan vi uge for uge kan omsætte de muligheder, naturen giver os, til skønne, enkle måltider, der er inden for rækkevidde for os alle.

ALMANAK er gennemsyret af en klar holdning til sundhed, fagligt overskud, fortælleglæde og af forfatterens begejstring for alt det, som kan høstes i de vilde landskaber. Med denne bog inviterer Claus Meyer sine læsere til at digte med på det nye nordiske hverdagskøkken.

Klik her for at se “Almanak” på Saxo.

Almanak er nok en af de bedste kogebøger du nogensinde har set. Den er ekstremt gennemarbejdet og indexeret på flere forskellige måder. Desuden er der tips til hvilke råvarer du skal kigge efter på bestemte årstider.

Er det sund mad Claus Meyer præsenterer i “Almanakken”? Ja, det meste af det lever faktisk fint op til de mest moderne ideer om sundhed, herunder sunde friske råvarer og overvægt af grøntsager – og velsmag er vel også en del af sundhed…

Hvad mener du? Har du prøvet at lave nogle af opskrifterne? Skriv en kommentar…

Skriv en kommentar: