gabrielcodebig

Anmeldelse: “Madpyramiden 2011″

Madpyramiden har i mange år prydet væggene hos læger, tandlæger, sundhedsplejersker og i skolekøkkener i hele Danmark.

I 1976 lancerede FDB den første danske madpyramide som dengang iøvrigt hed “Kostpyramiden”. Inspirationen kom fra Sverige. Anna-Britt Agnsäter var prøvekøkkenchefen i svenske KF (som svarer til danske FDB).

Der var krise i Sverige, og den svenske regering bad hende udarbejde en billig og enkel kostplan. Det blev til madpyramiden. FDB så mulighederne i madpyramiden og skiftede knækbrødet og andre typiske svenske fødevarer ud med danske.

Sidenhen har både pyramiden selv og indholdet skiftet udseende mange gange. Ofte er indholdet blevet flyttet rundt i henhold til tidens og landets traditioner. I varme områder ser den ofte lidt anderledes ud.

Se bogen “Sund Krop med Kost og Motion” på Saxo.

Kan man betragte FDB’s madpyramide som seriøs kostvejledning. Jeps! For de allerfleste mennesker vil dens råd løfte sundhedstilstanden markant. Mange mener du at den også burde indeholde informationer om motion og bevægelse.

Klik her for at se mere om den nye madpyramide.

Hvad mener du? Lever du eller har du levet efter kostpyramidens retningslinier? Har du bemærket ændringerne hen over årene? Skriv en kommentar…

Skriv en kommentar: