gabrielcodebig

Er vitaminer i form af kosttilskud farlige?

I de senere år har der flere gange været en del snak i medierne om at det skulle være farligt at tage ekstra vitaminer i form af kosttilskud.

Hver eneste gang denne sag er oppe i medierne refererer man til den samme ‘undersøgelse’ som faktisk ikke engang er en undersøgelse, men et ‘review’ som ikke har nogen videnskabelig betydning overhovedet. Se her hvad Vitalrådet skriver om det:

“I 2007 fik en gruppe forskere med kosttilskudsmodstanderen Christian Gluud i teten udgivet en opsummering af i alt 68 videnskabelige studier med selen, vitamin C, E, A, og betacaroten. Formålet med dette review var at undersøge dødelighed forårsaget af disse tilskud.

Udvælgelsen af disse 68 studier var dog problematisk, idet meget få af studierne var designet til at vurdere dødelighed, hvilket ville kræve store og lange studier af mindst 5 års varighed og med inddragelse af mindst 3-5.000 personer. I små eller kortvarige studier vil selv ganske få (eventuelt tilfældige) dødsfald få en markant betydning for forsøgsresultatet…”

Klk her for at læse resten af Vitalrådets kommentar til undersøgelsen. Det er vigtig læsning….

Hvad mener du? Er det vejledning eller vildledning når man vælger at offentligøre den type ‘undersøgelse’? Skriv en kommenter…

Skriv en kommentar: