gabrielcodebig

Kaffe beskytter mod prostatakræft

Forsøg på Harward University viser at mænd der jævnligt drikker kaffe, har en markant mindre forekomst af kræft i prostata.

Prostatacancer – eller kræft i blærehalskirtlen som det også hedder – er den mest almindelige form for kræft hos mænd, og den anden mest dødelige, blandt amerikanske mænd. Hver sjette mand møder denne cancerform i løbet af deres liv.

Forskerne valgte at undersøge netop kaffe fordi det indeholder mange velgørende stoffer som virker som antioxidanter, mindsker inflamationer og regulerer insulin – faktorer som kan have indflydelse på prostatakræft

Kaffe har i tidligere studier vist sig at hænge sammen med en lavere forekomst af Parkinsons, typ 2 diabetes, galdesten og leverkræft.

Undersøgelsen inkluderede 47.911 amerikanske mænd som hvert fjerde år, fra 1986 til 2008, gav detaljerede oplysninger om deres forbrug af kaffe. I perioden konstatede man 5.035 tilfælde af prostatakræft.

Klik her for at se den mest eksklusive bog om kaffe.

    Resultatet viser at:
  • Mænd der drak 6 kopper kaffe eller mere om dagen havde næste 20% mindre risiko for at udvikle Prostatakræft i nogen som helst form.
  • Sammenhængen var endnu stærkere for den mere aggressive tye af Prostatakræft. Her havde de mænd der drak 6 kopper eller mere hele 60% mindre risiko for at udvikle dødelig Prostatkræft.
  • Den mindre risiko var identisk uanset om mændene drak almindelig kaffe eller koffeinfri kaffe – og ser dermed ikke ud til at være forårsaget af koffeinen.

Livsstilsfaktorer som at kaffedrikkere har større tendens til at ryge og motionere mindre blev der taget højde for i undersøgelsen, men alligvel er tendens signifikant.

Klik her for at læse mere om undersøgelsen på Harward School of Public Health.

Hvad mener du? Har du eksempler på andre ting som kaffe skulle være godt for? Skriv en kommentar…

Skriv en kommentar:


Alma siger:

Så kan man vist godt fortsætte med at drikke masser af kaffe uden dårlig samvittighed.